همزمان با سالروز ولادت حضرت امام رضا (ع)، سومین کتابشهر استان کرمان با حضور مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمان، حامد عسکری، شاعر و ترانهسرای محبوب کشور، مدیرعامل کتابشهر ایران، شهردار محترم رفسنجان و جمعی از مسئولان محلی، در رفسنجان افتتاح شد.در میانههای اردیبهشت، رفسنجان میزبان یکی از چهرههای ادبی کشور بود تا چراغ سومین کتابشهر استان را در سرزمین طلای سرخ و سبز روشن کند؛ جایی که قرار است به پاتوقی برای نویسندگان و دوستداران کتاب تبدیل شود.کتابشهر، پاتوق دهه هشتادیهای کتابخوانحجتالاسلام مرتضی نظری، مدیر مجموعه کتابشهر رفسنجان، با اشاره به نقش مهم ترویج کتابخوانی در این شهر، به خبرنگار ایمنا گفت: افتتاح این مرکز فرهنگی میتواند نقطه عطفی در توسعه فرهنگ مطالعه در رفسنجان باشد و ما امیدواریم آیندهای روشن برای کتابخوانی در این شهر رقم بخورد.او انگیزه اصلی فعالیت این مرکز را حضور پررنگ نوجوانان و دهه هشتادیها در دنیای کتاب دانست و افزود: کتابشهر رفسنجان برای همه گروههای سنی طراحی شده است؛ از کتابهای کودک و نوجوان گرفته تا آثار تخصصی برای بزرگسالان، همه در اینجا قابل دسترسی است.در این مرکز که بیش از هزار عنوان کتاب در آن موجود است، نشستهای فرهنگی، معرفی کتابهای جدید، جلسات کتابخوانی و کارگاههای آموزشی هم برگزار خواهد شد؛ ویژگیهایی که کتابشهر رفسنجان را از سایر کتابفروشیها متمایز میکند.یکی از حاضران در مراسم که مادر چند فرزند است، گفت: مهمترین دلیل حضورم در این مراسم، فراهم شدن فرصتی برای آشنایی بچههایم با دنیای کتاب و مطالعه بود. امیدوارم این مکان، جرقهای باشد برای شکلگیری ارتباط عمیقتر نسل جدید با کتاب.دانشجوی جوانی که در مراسم افتتاحیه شرکت کرده بود نیز اظهار کرد: کتابشهر یک فرصت عالی است تا نه فقط کتاب بخریم، بلکه در برنامههای فرهنگی آن هم شرکت کنیم. به نظرم این فضا میتواند به یک گذرگاه فرهنگی دائمی در رفسنجان تبدیل شود.
کتابشهر ایران با ۲۱ شعبه در سراسر کشور
صادق صادقی، مدیرعامل کتابشهر ایران، در حاشیه مراسم گفت: تمام ۲۱ شعبه کتابشهر ایران محلی برای عرضه محصولات فرهنگی ایرانی-اسلامی و محتوای سالم برای خانوادهها هستند.وی افزود فروشگاه قدیمی کتاب شهر رفسنجان در محیطی کوچک و در حاشیه شهر ایجاد شده بود که با توجه به استقبال مخاطبان و درخواست عموم مردم تصمیم بر این شد که فروشگاه کتاب شهر به فضایی بزرگتر در مرکز اصلی شهر منتقل شود، در فروشگاه جدید کتاب شهر در شهر رفسنجان علاوه بر کتاب، لوازم التحریر، بازی های فکری و هدایای فرهنگی در محیطی به وسعت یکصد و پنجاه متر در معرض دید عموم قرار گرفته است.
کتاب؛ بهانهای برای دورهمیهای فرهنگیحامد عسکری، شاعر و ترانهسرای شناختهشده کشور که در این مراسم سخن گفت، اشاره کرد که تا کنون در چهار یا پنج افتتاحیه کتابشهر در کشور شرکت داشته است.او با بیان اینکه کتابخوانی باید مثل نیازهای روزمره جدی گرفته شود، گفت: افتتاح کتابشهر در رفسنجان، نشانه همدلی مردم و پاسخ به یک نیاز واقعی فرهنگی است.این شاعر اهل کرمان افزود: وقتی وارد دنیای ادبیات میشوید، ممکن است بخواهید شاعر، نویسنده، روزنامهنگار، فیلمنامهنویس یا پژوهشگر شوید؛ اما باید گفت جامعه به این تعداد تولیدکننده ادبیات نیاز ندارد.او نسبت به نبود توازن میان تولیدکننده و مصرفکننده ادبیات ابراز نگرانی کرد و با اشاره به دشواریهای زندگی نویسندگان، گفت: با اینکه کار پرزحمتی است، اما حوزه جذاب و شیرینی است. شعر و ادبیات از معدود هنرهایی هستند که وارداتی نیستند و کاملاً بومیاند.عسکری ادامه داد: نگرانی من این است که فقر فرهنگی ما در آینده، به فقر قصه تبدیل شود. نوشتن را باید مقدس دانست. خوشحالم که در این گرمای هوا، هنوز هم کتاب میتواند بهانهای برای جمعشدن آدمها دور هم باشد. تمدن ایرانی پر از جزئیاتی است که باید روایت و ثبت شوند تا از بین نروند. این وظیفه ماست که تلاش کنیم و بنویسیم.
کتابشهر رفسنجان، سومین شعبه کتابشهر در استان کرمان پس از شهرهای کرمان و سیرجان است که به عنوان پاتوق تازهای برای اهالی فرهنگ و هنر، در میدان شهید سلیمانی (شهدا)، ابتدای خیابان شهدا فعالیت خود را آغاز کرده است.